Arrangementer

Port Ellen smagning i Aalborg Whisky Laug

produkterne
Billede af alle de lækre Port Ellen produkter på smagning denne aften.

stemningsbillede
Stemningsbillede fra smagningen.

Næstformandens kommentarer og tal

Dette var en spændende evaluering at lave – der var lige så mange meninger om de 7 Port Ellen aftapninger som der var deltagere – og det ses på resultatet. Generelt ligger hele feltet meget tæt, men der er dog nogle der skulle sig ud.

Vinderen blev aftapningen fra Signatory, afsluttet på portvinsfade. Den søde tand må have slået til hos folk her :-)

I et tæt opløb om 2. pladsen finder vi aftapningen fra Whiskykøbmændene i Elgin – Gordon&Macphail. De leverede en aftapning på hele 60,7% - aftenens stærkeste og stærk nok i smagen til at indbringe en flot 2. plads kun 5 sølle point foran nr. 3 fra Blackadders Raw Cask Serie.

pointfordeling

Herefter er der et spring på 31 point ned til nr. 4 som sjovt nok også er 4. Release i den serie som kommer fra de ’skarn’ som har været så ’frække’ at lukke Port Ellen. Igen er det sjovt at 5. pladsen tilfalder 5. Release fra de gamle ejere.

Douglas Laing’s produkter som ellers normalt holder en meget høj standard må denne aften se sig henvist til de 2 sidste pladser. Skuffende, specielt aftapningen fra Platinum-serien var der store forventninger til – ikke at den på nogen måder var dårlig!! På 7 og sidstepladsen finder vi aftapningen fra Douglas Laing’s Old Malt Cask serie. Dette var en mørk sherrysag som iflg. mange ikke formåede at integrere det søde fra sherryen med det røgede tema. Kigger vi lidt på antallet af 1,2 og 3 pladser formår OMC’en dog alligevel at slå sin storebror – dog bare ikke samlet.

sum

En anden kuriøsitet er at de 2 aftapninger fra de gamle ejere også har byttet plads her. 5. release har lige sneget sig foran 4. release her.

’Best-Buy’ denne aften er også den som var vores samlede vinder, nemlig aftapningen fra Signatory. Man skal dog være heldig for at finde denne aftapning. Vores 2 flasker denne aften var nemlig erhvervet på auktion og prisen var absolut gunstig. Ellers vinder aftapningen fra Blackadder klart på prisen kontra kvalitet og er denne aftens ’Best-Buy’

pris pr point

Statistikken er lavet ud fra 45 korrekte udfyldte skemaer. 4 skemaer var enten ikke udfyldte eller havde stemmelighed på flere aftapninger

Mvh

Claus, Næstformanden