Glengyle "Kilkerran" v. Al Jones

Her kommer whiskysmagningen som Al Jones har arbejdet på i næsten 11 år fra det første nye skotske destilleri i det nye årtusinde og det første nye Campbeltown destilleri i næsten 120 år. Det begyndte med et besøg på Springbank i september 2003. Efter rundvisning, inviterede daværende destillerichef Frank McHardy på et hurtigt kig indenfor i det nye Campbeltown destilleri som de regnede med at åbne i marts 2004. Det skulle selvfølgelig ikke siges to gange. Det var første indtryk af Glengyle destilleriet, hvis whisky går under navnet Kilkerran. Nu hvor der er gået ti år, samles hele 16 af deres sparsomme udgivelser til denne storsmagning. Vi skal opleve Kilkerran whisky fra Glengyle destilleriet i alderen 5, 6, 7, 8 (2 styk), 9 (2 styk) og 10 (9 styk) år. Vi skal smage 6 forskellige enkeltfads 10 års fra de allerførste fade der blev fyldt på den allerførste destillationsdag, den 2. april 2004. Disse specielt udvalgte first day, first fill fade stammer fra Henriques & Henriques Madeira, Jim Beam bourbon, Oloroso sherry, Fino sherry, Demarara rom og Cockburns port. Smagningen vil give indsigt i hvordan samme destillat udvikler sig gennem 10 år på vidt forskellige fadtyper. I tilgift afholdes lodtrækninger om en enkelt smagsprøve aftappet efter 5 år fra hver af de 6 First Day fade. Det bliver en enestående lejlighed for de heldige at opleve whisky fra samme fad i to forskellige aldre. Det oprindelige Glengyle (1872 – 1925) og det nye destilleri i de samme bygninger er begge skabt af efterkommere til stifterne af Springbank. Det gør Glengyle til søsterselskab til Springbank og Cadenhead’s og det er også Springbank personalet som står for al produktion på stedet. I modsætning til de fleste nye destillerier, har Glengyle holdt lav profil i de første år, uden at overrende markedet med nydestillat og umodne aftapninger. Med en årlig produktion på 50.000 liter ren alkohol fra 2004 – 2007 og på 20.000 liter siden, er der tale om sjældne dråber.

Dato: torsdag 18/9 kl. 18:30

Hvor: The Irish House

Pris: 375 kr for medlemmer (475 for ikke medlemmer hvis der stadig er ledige pladser 11/9 kl. 21)

Tilmelding:ikke flere pladser

Mini smagning

Flg. 16 aftapninger (1 cl af hver) er på programmet:
Kilkerran Work in Progress
5 år 46% 2004/2009
6 år 46% 2004/2010
7 år 46% 2004/2011
8 år 46% 2004/2012
9 år Bourbonwood 46% 2004/2013
9 år Sherrywood 46% 2004/2013
10 år Bourbonwood 46% 2004/2014
10 år Sherrywood 46% 2004/2014

Kilkerran Solerafad, håndaftappet i Tasting Room, Campbeltown
59,8% 2004/16.9.2012
60,2% 2004/21.5.2014
(60-liter fadet fyldes op fra et nyt fad fra 2004 hver gang det er halvtomt. Der er sket 8-10 påfyldninger mellem disse to flasker.)

Kilkerran First Cask Selection (6 fade fra første destillationsdag)
Jim Beam bourbon butt 1st fill 10 år 46% 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5år, 60,3%, aft. juli 2009
Madeira butt 1st fill 10 år 46% 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5 år, 60%, aft. juli 2009
Demerara rum butt 1st fill 10 år 46% 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5 år, 60,6%, aft. juli 2009
Cockburns port pipe 1st fill 10 år 46 % 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5 år, 59,8%, aft. juli 2009
Fino sherry butt 1st fill 10 år 46% 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5 år, 59,1%, aft. juli 2009
Oloroso sherry butt 1st fill 10 år 46 % 2. april 2004/2014 + Lodtrækning 1 x 1cl fra samme fad, 5 år, 60,1%, aft. juli 2009